Israrlara dayanamayan ben artık tarif defterimi burada paylaşmaya karar verdim hanımlaar! Kursta öğrendiklerim ve kendi denediklerimi tekeer teker buraya taşıyacağım. :)
İlk paylaşımım daha bugün yaptığım meşhur profiterolümün hamurunun tarifi olacak. Dışardaki profiterollerin ve internette verilen tariflerin aksine yumuşacık, puf puf bir hamur elde edeceğinize söz veriyorum ehehe :)
Çikolata sosu dökülmüş ekmeğimsi profiterollere veda ediyoruz an itibariyle. Deneye-yanıla, onu azaltarak- bunu arttırarak harika bir kıvam elde ettim. Birçok tarifi karıştırıp sonunda mükemmele ulaştım.
Şimdi de sıra sizde. Baştan belirteyim, gün boyunca annemden fırça yedim kendisi benden şikayetçi. ''Şu profiterolü nasıl yapıyorsan çiğnemeye gerek kalmadan mideme gidiyor. Ne kadar yediğimi anlayamadım'' diye şikayet ediyor, duruyor. :)) Siz de bu tarz tepkiler alacaksınız. Sonrasında gözlüklü smile gülüşünüzü eksik etmeyiniz. Yoksa görevinizi tamamlamış sayılmazsınız.
Neyse gelelim tarife;
Yine mi az malzeme, yine mi pratik? :)
- 125 gr (yarım pakete tekabül ediyor) margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
Hazırlanışı;
- Margarin ve suyu bir tencereye alıp bir iki kabarcık çıkana kadar kaynatıyoruz.
- Unu eleyerek üzerine ekliyor, bir güzel karıştırıyoruz.
Püf noktası;
- Karıştırarak ilk sıcaklığını aldığımız un-su-yağ karışımına yumurtaları teker teker yediriyoruz. Her yumurta hamurunuzun kıvamını daha güzel hale getirecek. Üçüncü yumurtadan sonra harika bir kıvam elde edeceksiniz.
- Sonrasında hamurunuzu ister sıkma torbasına koyup, ister bir tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde olacak şekilde tepsiye koyuyoruz.
- Önceden ısıtılımış fırında 30 dk pişirdikten sonra hamurlarınız hazır
Hamurun içi için ben yoğun kıvamlı bir krem patiseri hazırlıyorum. Eğer merak eden varsa yorum bıraksın, hazırladığım krem patiseriyi ve çikolata sosumun tarifini de yazarım. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder