1 Mart 2015 Pazar

Üç Malzeme ile Beş Dakikada Salep Keyfi




 Herkese merhabaa...
  Bu puslu pazar gününde içimizi ısıtacak bir yazı ile karşınızdayım. Havalar hafif serinlesin benim aklıma ilk salep düşer. Yoğun mu yoğun, şöyle boğazınızdan geçerken yemek borunuzun saygı duruşuna durduğu lezzet. Çoluk-çocuk, genç yaşlı herkes bayılıyor, henüz sevmeyeniyle karşılaşmadım kendilerinin. :)
  Hadi bakalım bugün evdekileri 'size salep yaptım!' demek için iyi bir gün. 
  Dışarda içtiğimiz saleplerin evdekilerle farkının sebebini birkaç zaman önce öğrendim. Bu fark şu sebepten ortaya çıkıyormuş değerli okuyucularım. Orjinal salep tozunun kilogram fiyatı 400 tl imiş.
  Ama emin olun ki şimdi vereceğim tarifte dışarıda yapılanlardan bir fark anlamayacaksınız. En azından yapıp içirdiğim kimse anlamadı. :)

 Gelelim tarifimize;
1 kişilik ölçü:

  1.  Bardak süt
  2. 2 tepeleme çay kaşığı nişasta 
  3. 3-4 küp şeker (tatlı sevme durumuna göre şeker miktarı arttırılabilir, azaltılabilir. 
 Yapımı son derece basit olan salep tarifinin çok küççççük bir püf noktası var.

 Nişastayı sütün içinde eritmeden ocağa almayın! Çünkü topaklanma kaçınılmaz oluyor. 

Muhallebi usuulü birleştirip karıştırın, yoğunlaşmaya başladığında ocaktan alın,(çok fazla kaynatmayın ki gerçekten muhallebi olmasın:))  isteğe göre tarçın ile servis edin. 

Bittiii
E hadi ne duruyorsunuz, Salep yapsanıza :) 
Afiyet olsun :)


2 yorum:

  1. Ayça salepi çok severim böyle yapıldığını bilmiyordum. İlk fırsatta deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Ablacığım hemen dene zaten alışkanlık olacak o kadar basitçe oluyor kii... Hem de dışarda içileni hiç aratmıyor emin olabilirsin :))

    YanıtlaSil